Areenat

Tästä listasta löydät esimerkkejä muiden koulujen tekemistä areenoista. Maailmanparaskoulu –palvelun käyttäjä voi tehdä areenoita itse tai tilata muiden tekemiä areenoita omaan käyttöön.

Tällä hetkellä palvelusta löytyvät valmiina alla luetellut areenat:

Ketään ei kiusata, opettajaversio

Kohderyhmä: opettajat
Kehittämiskohde/kysymys: Miten kiusaamista voitaisiin vähentää?
Areenan alkuperäinen luoja: Kati Särmö ja Tero Hurtamo

Maailman paras peruskoulu

Kohderyhmä: Opettajat
Kehittämiskohde/kysymys: Millaista osaamista, taitoja ja yhteistyötä opetussuunnitelman toteuttamiseen tarvitaan?
Areenan alkuperäinen luoja: Jaakko Väisänen, Jyrki Korkki, Kirsi Karhunen, Jussi Hietava ja Mervi Holopainen Joensuun normaalikoulusta ja Itä-Suomen yliopistosta. Pelattu talvella 2016-2017 Pohjois-Karjalassa, Savossa ja Kainuussa.

Johtamisen haasteet

Kohderyhmä: Rehtorit ja koulunjohtajat
Kehittämiskohde/kysymys: Mitkä ovat mielestäsi koulun johtamisen suurimmat haasteet?
Areenan alkuperäinen luoja: Jussi Simolin, areena pelattu HARREn syyspäivillä 2.11.2016

Lukuvuoden painopisteet

Kohderyhmä: Opettajat
Kehittämiskohde/kysymys: Mitkä ovat ne tärkeät asiat, joihin sinä toivot meidän tämän lukuvuoden koulutyössä keskittyvän ja panostavan?
Areenan alkuperäinen luoja: Mansikkamäen koulu, Kouvola, areenaa pelattu muutamassa koulussa alkusyksyllä 2016

Arviointi fokuksessa

Kohderyhmä: Opettajat
Kehittämiskohde/kysymys: Miten toteutetaan hyvää oppimisen arviointia?

Laaja-alaiset oppimiskokonaisuudet

Kohderyhmä: Opettajat
Kehittämiskohde/kysymys: Miten laaja-alaista osaamista voisi käytännössä toteuttaa opetuksessa?

Liikkuva koulu

Kohderyhmä: Opettajat
Kehittämiskohde/kysymys: Miten oppilaita innostetaan liikkumaan koulussa koulupäivän aikana?
Areenan alkuperäinen luoja: Forssan kaupungin sivistystoimi, areena pelattu kaikissa Forssan peruskouluissa syyskuussa 2016

Monialaiset oppimiskokonaisuudet

Kohderyhmä: Opettajat
Kehittämiskohde/kysymys: Miten monialaisia oppimiskokonaisuuksia tulisi toteuttaa?
Areenan alkuperäinen luoja: Seinäjoen kaupungin OPS-tiimi, areena pelattu Seinäjoen perusopetuksen opettajien kesken syyskuussa 2016

Siksi OPS 2016 – Nyt

Kohderyhmä: Opettajat
Kehittämiskohde/kysymys: Mitä hyötyä on uudesta opetussuunnitelmasta? Mikä siinä on tärkeää?
Areenan alkuperäinen luoja: Seinäjoen kaupungin OPS-tiimi, areena pelattu Seinäjoen alakoulujen Veso -iltapäivässä

Oppilaiden koulu

Kohderyhmä: Opettajat
Kehittämiskohde/kysymys: Miten saamme oppilaat kokemaan olevansa merkityksellinen osa koulua ja voivansa vaikuttaa?
Areenan alkuperäinen luoja: Kaisa Isotalo, Seinäjoen lyseon rehtori, areena pelattu seinäjoen lyseon opettajien kanssa elo-syyskuussa 2016

Minun kouluni

Kohderyhmä: Oppilaat, moderointi suositeltavaa
Kehittämiskohde/kysymys: Miten haluaisit vaikuttaa koulupäivääsi?