Visiomme

Suomalaisissa peruskouluissa on yli puoli miljoonaa oppilasta joista kasvaa lähitulevaisuuden yhteiskuntamme rakentajat. Heitä ohjaa oppimaan ja kehittymään lähes 40000 opettajaa sekä tuhannet muut koulun kasvatus- ja opetustyötä tekevät henkilöt. Tässä valtavassa ihmisten joukossa on suunnaton määrä potentiaalia jonka täytyy saada puhjeta täyteen kukkaansa. Tämä on tulevaisuuden suomalaisen yhteiskunnan tärkein menestystekijä niin aineellisilla kuin henkisilläkin mittareilla mitattuna.

Me haluamme, että:

• Suomalaisen koulutuksen parhaat käytänteet on hiottu maailman hienoimmiksi timanteiksi kaikkien koulujen käyttöön.
  • Suomalaisia kouluja johdetaan hyvin.
  • Oppilas on oppimisensa omistaja.
  • Opettaja on koulun kehittämisen subjekti.
  • Kirjahyllyllä pölyttymisen sijaan OPS2016 parhaat uudistukset ovat heränneet oikeasti eloon.
  • Suomalaiset opettajat ja oppilaat ovat maailman koulutyytyväisimpiä ja siksi he saavuttavat maailman parhaan tason myös akateemisesti mitattuna.